Våra ridskolehästar

Ponnyer

Artus - "Arre"

C-ponny
Född 2005
e. Admiral u. Karla

Artus är en haflinger som själv tycker att han är bäst i världen! En pärla som inte gör mer än vad han behöver, men som kan dansa hur vackert som helst om man får honom på sitt lag. Kör sitt eget race här i livet.

Moorbridge Showgirl - "Lisen"

C-ponny
Född 2006
e. Apache u. Magpie Cottage

En tjej som vet vad hon vill! Lisen är en New Forest och kommer från England. Är bäst på att se arg ut men är egentligen en av de allra mysigaste hästarna. Kan stå som ett ljus när massa personer har anatomi-teori och ska känna & klämma.

Styrt - "Style"

C-ponny
Född 2010
Okänd härstamning

Om Style hade varit ett annat djur hade han varit en hare. Han tycker inte om sprayflaskor, vattenslangen eller konstiga ljud. Tycker däremot om barn, att bli borstad och att få hänga med kompisarna. Kan hoppa riktigt fint!

Amber

D-ponny
Född 1997
Okänd härstamning

Stallets oldie och definitivt goldie! Amber har varit med länge och trivs fortfarande med jobbet. En riktig dam med hög integritet. Dundrar gärna fram i galopp utan att någon försöker hindra henne. Har världens mysigaste mule och jordens vackraste ögon.

Ilen Banks Paddy - "Paddy"

D-ponny
Född 2008
e. West Tide Village
ue. Matty's Rock

Vårt lilla måndagsexemplar. En del fel i genlotteriet men en av världens bästa ridskoleponnyer. Connemara från Irland. Mångas favorit då han är både trygg och säker men samtidigt pigg och framåt. Bästa kompis med Marino.

Marino

D-ponny
Född 1997
e. Maraschino RNF 71
u. Norrhaga Moony RNF 1380

Vår äldre herre, en New Forest från Sverige. En svårflörtad liten gubbe som kan försöka ge en ett tjuvnyp i förbifarten, men som egentligen är en riktigt bra kompis som ställer upp för sin ryttare. Bästa kompis med Paddy.

Currabawn Paddy - "Curt"

Curt har bott hos oss sedan vintern 2023. Han är en ung och lite oerfaren Connemaravalack från Irland. Supersnäll och arbetsglad! Han får i lugn och ro göra sig hemmastadd och ska få skolas in i sin takt.

Tajhs

Tajhs är en liten tuffing från Danmark som flyttade in till oss sommaren 2023. Han verkar tycka jobbet som ridskolehäst är helt ok, men han anser att det är onödigt att hålla till längst bort på ridbanan. Han är en väldigt snäll ponny, men det ryktas om någon räv bakom något öra.

Stora hästar

Hasselholt´s Theodor - "Theo"

Född 2006
e. Kanudos xx
u. Lamour Höjbogård

Har en räv bakom båda öronen. Svenskt halvblod med engelskt fullblod i nära linje. Hittar på allt möjligt bus med kompisarna. När man rider kan han slingra sig som en orm och springa som en antilop. Hoppar med hela sitt hjärta.

Sara

Född 2007
Okänd härstamning.

Stallets **prinsessa** - skulle känna om hon sov på en ärta och vill bli borstad precis så som hon vill bli borstad. Sara kommer från Polen, har världens längsta öron och kanske världens lenaste päls. Bästa kompis med Maggie.

Robbin Flac - "Robbin"

Född 2004
e. Robin Z
u. Flic-Flac xx

Tycker själv att han är en riktig gentleman. Robbin är ett svenskt varmblod (SWB). Hoppar som en stjärna och är en trygg pelare för många av våra ryttare. Har sällan bråttom utan tar livet med ro. Bästa kompis med Bambi.

Caristro - "Bruno"

Född 2009
e. Corrado I
u. Esprit

Stallets Goofy/Pluto. Är vuxen men beter sig ofta som en 7-åring. Han är en Holsteiner, vilket är ett tyskt halvblod. Har noll koll på benen men har absolut hjärtat på rätta stället. Lugn kille som är kompis med alla.

Babinicz - "Bambi"

Född 2008
e. Iluk
u. Babilonia

Ridskolan absoluta klippa. Bambi är en silesisk häst, vilket är en polsk hästras. Han bär alla ryttare, vana som ovana, små som stora, unga som gamla. Han är klippan i ridhuset och han är klippan i valackflocken - alla andra grabbar tycker det är tryggt att ha Bambi där.

Furioso XLVII - "Nicke"

Född 2011
Okänd härstamning.

Har fått sitt namn efter Nicke Nyfiken. Vill alltid veta allt! Nicke är av rasen Furioso – North star, en ungersk ras. Tycker om sitt jobb, sina kompisar och livet i största allmänhet. Bästa kompis med Bruno, men vill framförallt att hela flocken ska vara tillsammans jämt.

Sometimes - "Sam"

Född 2011
Fransk varmblodig travare

Sam är travaren som ville hellre ville galoppera och har blivit en trevlig ridhäst som har fått många att släppa sina eventuella fördomar mot ridtravare!  Han stortrivs med livet som ridskolehäst och har till och med representerat Bärf på ridskole-DM i dressyr.

Amica

Född 2007
Korsning Ardenner/Percheron

Denna vackra varelse behöver man inte Photoshopa, här snackar vi naturlig skönhet i hästvärlden. Amica är en stor och kraftig dam som få men lyhörd och lätt för hjälperna - en Percheron i en Ardennerkropp.