Informationsbrev vecka 30

I detta brev finns information om:
  • Inför terminsstart
    • Höstens lektionsschema
    • Gruppernas ansvarsområden
    • Nytt för i höst - stalltjänst för ridgrupper
  • Lediga platser
  • Platser kvar på ridläger v 31
  • Swishkampanj - nya hästar!

Inför terminsstart

Efter tre veckors härlig vila på bete och en uppstartsvecka med kom-igång-läger kör vi igång höstterminen måndag 5 augusti. Sen väntar 20 veckor med ridning, hästkunskap och härligt häng i stallet. Sista lektionen för terminen är söndagen den 22 december. Du som är ny på Bärf hittar lite nyttig information här:

När du kommer till din första lektion blir du mottagen av någon från personalen, styrelsen eller någon i gruppen du ska rida i. Då får du en introduktion så att du kommer tillrätta direkt.

Höstens lektionsschema

Liksom tidigare terminer är ridningen uppdelad i block om fyra tillfällen, med två dressyr, ett markarbete och ett hopp. Under terminen ersätts ridningen av hästkunskap vid två tillfällen. Det ena har du med din egen grupp på din vanliga ridtid, det andra får du boka in dig på själv under vecka 38 och 39 som är höstens hästkunskapsveckor. Mer information om det kommer när det är dags att anmäla.

Du hittar schemat här: http://balingerf.se/ridskolan1/lektionsschema-h%C3%B6stterminen-2024.

Gruppernas ansvarsområden

Vi fortsätter med ansvarsområden för alla ridgrupper. Efter lite input från er elever och våra instruktörer så har vi justerat lite inför hösten. Kaffetjänsten är borttagen, eftersom vi nu har fått igång självserveringen ordentligt, så det finns inget behov av detta längre. Så, varmt välkomna att fortsatt köpa fika i kiosken - instruktioner, priser och swishnummer finns på plats.

Andra förändringar är att vi har delat upp påspackandet på fler grupper, för att det inte ska bli så många påsar att packa för en grupp. Kom ihåg att alla i gruppen förväntas hjälpa till - då blir det endast ungefär en påse per person.

Gruppernas ansvarsområden finns på den här sidan: http://balingerf.se/ridskolan1/gruppernas-uppgifter-och-stalltj%C3%A4nst.

Nytt för i höst - stalltjänst för ridgrupper

En nyhet för i höst är att alla elever som rider varje vecka från och med nivå 4 har ett stalltjänstpass tilldelat sig. Totalt är det 9 söndagar som fördelas på 19 grupper, så insatsen per person blir väldigt liten och hjälpen till ridskolan blir desto större och vi hoppas kunna skjuta fram större höjningar av lektionspriset!

Stalltjänstschemat finns även det på hemsidan: http://balingerf.se/ridskolan1/gruppernas-uppgifter-och-stalltj%C3%A4nst.

Rutinen för ridgruppernas stalltjänst

  • Alla grupper från och med N4 har stalltjänst 1 söndag per termin. Hoppgrupp och varannanveckasgrupper undantagna.
  • Ansvarig grupp (seniorer) har planeringsansvaret och är med och jobbar det tilldelade datumet.
  • Hjälpgrupp (juniorer) är med och jobbar det tilldelade datumet. .
  • Deltagarlista ska lämnas in minst 2 veckor i förväg. Information om hur detta ska lämnas in skickas i samband med terminsstart till den ansvariga gruppen.
  • En ordinarie stalltjänstpersonal leder arbetet på passet.

Lediga platser

Det finns några platser kvar i några grupper, se: http://balingerf.se/ridskolan1/lektionsschema-h%C3%B6stterminen-2024.

Har du funderat fram och tillbaka om du ska börja eller inte - slå till nu så du får plats!

Platser kvar på ridlägerläger v 31

Ett sånt där riktigt ridläger när man rider barbacka (och med sadel), lär sig mer om hästar, träffar nya kompisar, svettas i solen, har vattenkrig och vågar göra något nytt på hästryggen!
För: Barn & ungdomar, nivå 2-4, ca 11-14 år
Tider: tis-lör v 31 kl. 9-15
Instruktör: My Sannestedt
Pris: 3600 kr
Fika/frukt ingår alla dagar. Ta med egen lunch, kyl och micro finns. Medlemmar anmäler via Hippocrates. Icke medlemmar anmäler via mail till balingeryttarforening@gmail.com. Betalning med faktura via Hippocrates. Varmt välkomna!

Swishkampanj - nya hästar!

För någon vecka sedan drog vi igång en Swishkampanj för att alla ni medlemmar ska få möjlighet att hjälpa oss att köpa in fler hästar till ridskolan. Tidigare swishkampanjer drog in 13800 respektive 9600 kr. Nu hoppas vi bräcka det! Målet är 20 000✌ I skrivande stund är summan uppe i 9350 kr!!! Det visar återigen vilken fantastisk förening vi är. Stort tack för alla bidrag så här långt! Vill du hjälpa oss att kunna köpa de hästar och ponnyer vi nu hittar och som går igenom provridning och besiktning?

Swisha då valfri summa till 123 018 20 63 - märk betalningen ”Häst”. Läs mer om Swishkampanjen på: http://balingerf.se/blog/nya-h%C3%A4star-till-ridskolan-swishkampanj.
Det var all information vi hade denna gång. Nu återstår bara att hälsa alla ridande varmt välkomna till en ny roligt ridtermin. Vi och hästarna längtar efter er! Hälsningar Bärf’s personal